Φωτεινή Παναγή

Ονομάζομαι Παναγή Φωτεινή και είμαι Ειδική Παιδαγωγός. Γεννήθηκα το 1990 στο Μουζάκι, Καρδίτσας. Το 2007 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου άρχισα να δουλεύω ως καθηγήτρια με παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνειδητοποιώντας στη καθημερινή επαφή μαζί τους ότι η καθημερινή μελέτη και εκπαίδευση παιδιών έχει δυσκολίες και προκλήσεις. Αυτό με οδήγησε να αποκτήσω πτυχίο στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εκ τότε έχω συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα θεραπειών, ιδιωτικές συνεδρίες μαθησιακών παρεμβάσεων, καθώς και καθημερινή υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές σε σχολικές δομές προσχολικής αγωγής έως  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχοντας ως στόχο την βελτίωση και την ορθή διαπαιδαγώγηση του κάθε παιδιού με βάση τις ανάγκες του και τα χαρίσματά του, καθώς και την αυτοβελτίωσή μου ως παιδαγωγός κατά διαστήματα παρακολουθώ επιμορφωτικά προγράμματα και λαμβάνω πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις. Κάποιες από αυτές:

  • «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρεμβάσεις στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά»
  • «Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στη ΔΕΠΥ – Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας»
  • Επάρκεια «Αθηνά Τεστ – Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης»
  • Επάρκεια Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Πυξίδα μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η εξέλιξη τους.