Κωνσταντίνα Τσίμπα

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Τσίμπα και είμαι Λογοθεραπεύτρια. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1990. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης και μετά την ολοκλήρωσή τους ξεκίνησα να δουλεύω ως παιδαγωγός στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση, όπου είχα την ευτυχία να γνωρίσω και να εμπλακώ ουσιαστικά στα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών.

Η συνεχής, όμως, επαφή με παιδιά που έδειχναν να δυσκολεύονται στην επικοινωνία τους ήταν αυτή που με ώθησε να αποκτήσω το πτυχίο Λογοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Cantebury Christ Church της Αγγλίας το 2018. Κατά την διάρκεια της φοίτησης μου έχω εκπαιδευτεί σε προγράμματα Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων (PRT), καθώς και σε παρεμβάσεις όπως MORE..

Επειδή, όμως, η δυσκολία στην επικοινωνία, τον λόγο ή την ομιλία μπορεί να επιφέρει κάποιες φορές και μαθησιακές δυσκολίες αποφάσισα να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθησιακές Δυσκολίες: Αξιολόγηση και Στρατηγικές Παρέμβασης” του Ε.Κ.Π.Α. Με μεγάλη μου χαρά το 2019 έλαβα μέρος στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας του ΣΕΛΛΕ, με την πτυχιακή μου που είχε ως θέμα “Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας τροποποιημένου συστήματος ΣΕΜΑΕ με χρήση απτών συμβόλων”.

Πάντα με την ματιά στις ανάγκες του κάθε παιδιού, αλλά και τη δια βίου μάθηση προσπαθώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Κάποιες ακόμη πιστοποιημένες
εκπαιδεύσεις που έχω λάβει είναι:

  • Το Πρωτόκολλο Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας (ΠΛΑΣΗ).
  • Το σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων (PECS).
  • Τις  Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories).
  • To O.P.T (oral placement treatment)

Πυξίδα μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η εξέλιξη τους.