Νίκη Τσιούνη

Ονομάζομαι Τσιούνη Νίκη και είμαι απόφοιτη του ΙΕΚ ΣΒΙΕ με ειδικότητα βοηθός Εργοθεραπείας.

Είμαι κάτοχος αναγνωρισμένου διπλώματος Πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ και έχω ολοκληρώσει την πρακτική μου άσκηση σε παιδιατρικό πλαίσιο ,όπου στη συνέχεια εργάστηκα ως θεραπεύτρια. Επιπλέον, ξεκίνησα να εποπτεύομαι από το 2017 έως και σήμερα από Εργοθεραπευτή σε θέματα παιδιατρικής εργοθεραπείας σε ποικίλες διαταραχές, για την στοχοθεσία και παρέμβαση του προγράμματος.

Το 2015 άρχισα να εργάζομαι με παιδιά από ηλικίες 18 μηνών έως 10 ετών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης ως παιδαγωγός σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, όπου ήμουν αρμόδια για την κατασκευή- υλοποίηση των προγραμμάτων δραστηριοτήτων ( messy play , κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική κλπ ) του χώρου.

Παράλληλα , έχω δουλέψει με παιδιά από 15 μηνών έως 6 ετών δημιουργική απασχόληση στο σπίτι και προετοιμασία για το δημοτικό. Τα καλοκαίρια έχω εργαστεί σε Summer Camps και αθλητικά προγράμματα σε κέντρα θεραπειών.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδεύσεων ,σεμιναρίων και ημερίδων για αναπτυξιακές διαταραχές όπως ΔΑΔ, ΔΕΠΥ.

Μερικές ακόμα εκπαιδεύσεις μου, αφορούν την Παράλληλη Στήριξη, την μέθοδο εναλλακτικής επικοινωνίας Pecs, και την μέθοδο Sherborne Developmental Movement.

Αρχές του 2018 ξεκίνησα να εργάζομαι σε κέντρα θεραπειών ως βοηθός εργοθεραπείας, και είχα την χαρά να συμμετέχω και σε προγράμματα κατ’οίκον που αφορούσαν παιδιά και εφήβους με ψυχοκινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες ( σύνδρομα ,αυτισμός κλπ.) με σκοπό την εκπαίδευση τους σε ∆ραστηριότητες Καθημερινής Ζωής (π.χ στη κοινότητα, ΜΜΕ, σίτιση κλπ.) για να επίτευξη της αυτονομίας τους.

Ακόμα, έχω δουλέψει ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με ΔΑΦ και χαρακτηριστικά ΔΕΠΥ.

Πυξίδα μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η εξέλιξη τους.