Παρασκευή Μιχελή

Ονομάζομαι Παρασκευή Μιχελή και είμαι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια στο τετραετές πρόγραμμα Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας ( Κε.Σ.Με.θ ) και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας>> της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Συνεχίζω την ακαδημαϊκή μου πορεία με τη συμμετοχή σε σεμινάρια που αφορούν την “Σχολική Ψυχολογία” από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και την “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων” από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα την χαρά να πραγματοποιήσω πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ-Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Αθηνών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο τμήμα της Ογκολογικής Μονάδας .

Ως Ψυχολόγος, ανέλαβα ενεργό ρόλο στην διαδικασία της κλινικής διάγνωσης, συμβάλλοντας στη συστηματική παρακολούθηση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο.

Επιπλέον, συμμετείχα σε συμβουλευτικές συνεδρίες παρέχοντας στήριξη και ενθάρρυνση στα μέλη των οικογενειών των ασθενών.

Ακόμη, είμαι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας “In-Between” στους Αμπελόκηπους. Εκεί, αναλαμβάνω την καταγραφή των ιστορικών των περιστατικών και παρέχω στους θεραπευόμενους πληροφορίες σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας. Μέσω της σύνταξης άρθρων και κειμένων, βοηθάω στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτά τα θέματα.

Με αγάπη και σεβασμό προς τις μοναδικές εμπειρίες και συναισθήματα κάθε παιδιού, πιστεύω ότι η ψυχοθεραπευτική σχέση δημιουργεί ένα ασφαλές χώρο όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Ενδυναμώνοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, παρέχει τα εφόδια για μια ζωή γεμάτη ευεξία και εξέλιξη.

Πυξίδα μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η εξέλιξη τους.