Θεώνη Καραμπετιάν

Εργοθεραπεύτρια και Επιστημονική υπεύθυνη

Ονομάζομαι Θεώνη Καραμπετιάν, είμαι Εργοθεραπεύτρια , ιδρύτρια κι επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου Ergotherapy for kids. Γεννήθηκα στην Αθήνα και είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ( πρώην AΤΕΙ Αθήνας). Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και στο Κέντρο Ημέρας ‘’Το Ληθαράκι’’ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Από την αρχή της κλινικής μου εμπειρίας εργάζομαι με παιδιά κι εφήβους που παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες. Έχω συνεργαστεί με αναπτυξιακά ιατρεία και με ιδιωτικά κέντρα θεραπειών στα πλαίσια πρωινών και απογευματινών ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Έχω διατελέσει συντονίστρια κι επόπτρια πρωινού προγράμματος πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά με αυτισμό καθώς και σε πρωινό πρόγραμμα εκπαίδευσης για προεφήβους κι εφήβους με αυτισμό. Επίσης, τα τελευταία χρόνια οργανώνω και προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης κατ’ οίκον για παιδιά με αυτισμό.

Έχω λάβει ειδίκευση στην πρώιμη παρέμβαση, την αισθητηριακή ολοκλήρωση καθώς και σε μεθόδους εκπαίδευσης και προσέγγισης για παιδιά με αυτισμό όπως  το PRT ( Pivotal Response Treatment ) και το Floortime. Επίσης, έχω λάβει εκπαιδεύσεις κι έχω παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τη σίτιση και τη τροφική επιλεκτικότητα, τη θετική γονεϊκότητα ( Positive parenting ), τον αυτισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες. Ως επαγγελματίας μου αρέσει συνεχώς να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου για να προσεγγίζω όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς.

Τέλος, απολαμβάνω πολύ να αρθρογραφώ στις σελίδες του κέντρου μας και να ενημερώνω γονείς κι επαγγελματίες παρέχοντας συμβουλές για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών.

Πυξίδα μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η εξέλιξη τους.